Modultyp C90

Modultyp C90

Kulturskolan - Dans och kultur i moduler.

Kulturskolans lokaler ligger normalt i Medborgarhuset, på Södermalm, i Stockholm. Medborgarhuset kommer att renoveras och Kulturskolan kommer att under 36 månader ha sin verksamhet i moduler.
Kulturskolan bedriver utbildning teater för barn och ungdomar i åldern 6-22 år. Skolan har dörrarna öppna på eftermiddagen och barnen deltar normalt på lektioner en gång i veckan. Förutom teater, erbjuder de dans, musik, cirkus och konst - allt till en mycket låg avgift eftersom det drivs av Stockholms stad.
Cramo Adapteo gör att alla kommande skådespelare, dansare och artister har plats för sin utbildning. Lokalerna omfattar en danssal på 60m², ett drama rum, ett stadium på 100m² samt rum för personal och rekvisita. Installationen var komplicerad, modulerna lyftes över en hög mur och in på skolgården, där en annan bil körde moduler till installationsplatsen för ytterligare lyft, säger Adapteo projektutvecklare Ulf Sevborn. En särskild funktion i auditoriet är taket med en hel del belysning redskap.

Maud Westbom är vice rektor och ansvarig för teaterverksamhet. Hon är mycket stolt över denna modulskolbyggnaden och särskilt peka ut ljusarrangemang och plattformen stil sittplatser gör det ser ut som en riktig teater. "Och vi har ett drama rum också!"

Att vara eller inte vara (i en modul) - det är frågan? Detta är helt enkelt modul magi!