Kämpasten - välkända utbildningsanläggningen i Sigtuna

Äntligen kommer verksamheten igång igen, med samma höga servicenivå och ”Kämpastensanda” som tidigare. ”Vi är så glada att vi snart, med denna unika, premiumbetonade paviljonglösning, kan välkomna våra deltagare tillbaka till Kämpasten igen”, säger Margareta Axelsson, huvudansvarig för verksamheten på Kämpasten.

Den 25 juli 2018 hände det som inte fick hända – en brand i restaurangbyggnaden. Matsalen och restaurangköket på Kämpasten, Handelshögskolans konferensanläggning för Executive Education, blev totalförstörda. Den högt rankade skolan för ledare stod utan möjlighet att bedriva sin verksamhet endast en månad innan höstterminen skulle starta.

Skolan och dess chef Margareta Axelsson, blev plötsligt tvungna att kontraktera ett stort antal konferensanläggningar för att de bokade utbildningarna skulle kunna genomföras. Under hösten fördes diskussioner för att hitta en lösning. Det var bråttom och via arkitektfirman Tengboms hittade man till Cramo Adapteo. Resultatet blev att låta uppföra en tillfällig restaurangbyggnad av moduler med en hyrestid på 18 månader och under tiden börja bygga en permanent lösning.

Ledningen sökte inte bara en snabb lösning på sitt lokalbehov utan även en kreativ och kvalitativ nivå som matchade konferensanläggningen.  Ordet premium kännetecknar väl den önskade nivån. Viktigt var också att leverantören hade ett hållbarhetsperspektiv för sina produkter och sin verksamhet i stort.

En restaurangbyggnad med premiumkänsla

Kämpasten ligger i Sigtuna invid Mälaren i en parkliknande miljö. Huvudbyggnaden, utbildningslokalerna samt hotellrumslängorna ligger vackert insprängda mellan träd och grönytor. På en för ändamålet nyanlagd yta ska en restaurangbyggnad, kök och lounge uppföras med Adapteos nyaste modultyp, C90.  Byggnaden blir i två våningar med terrass och stor balkong med sjöutsikt.

Projektutvecklare Ulf Sevborn från Cramo Adapteo berättar om de många kundunika lösningarna man planerat för. Köket blir ett fullskaligt restaurangkök som ska servera 100 gäster med frukost, lunch och middag. Bara köket består av 9 st moduler med Electrolux premiummaskiner, kyl och frysrum och allt som hör ett professionellt kök till. 

Men det mest spektakulära lär bli den glastäckta långsidan mot vattnet, totalt 36 meter med glas från i stort sett golv till tak. Ovanpå restaurangdelen byggs en lounge för att kursdeltagarna ska kunna koppla av och umgås. Två eldstäder bidrar också till stämningen på ett fint sätt.