Moduler - en bra och flexibel lösning

Moduler - en bra och flexibel lösning

Tre av fyra nya förskolor var moduler

När SVT granskade förekomsten av modulförskolor för tre år sedan visade det sig att tre av fyra nyöppnade kommunala förskolor i Uppsala under 2000-2013 var moduler. I dag uppger kommunen att tjugo procent av kommunens hundra kommunala förskolor håller till i moduler

Svårt att planera

Jesper Djupström är nytillträdd lokalchef inom utbildningsförvaltningen och han förklarar att modulförskolorna är nödvändiga för att alla barn ska kunna få en förskoleplats i tid.

– Vi måste erbjuda barn förskola inom fyra månader, och då är modulförskolor en snabb och flexibel lösning, förklarar Jesper Djupström.

Borde inte kommunen kunna planera bättre för hur många platser som behövs?

– Även om vi vet att det finns en stor inflyttning så är det svårt att veta hur demografin i nya områden kommer att se ut. Ta industristaden som ett exempel. Dit trodde vi att det skulle flytta pensionärer, men det blev nästan bara barnfamiljer.

Se hela inslaget i Svt Nyheter, Uppsala 

Cramo Adapteo hjälper er verksamhet att växa – från att analysera era behov och designa en lösning till etablering och, så småningom, avetablering. Med våra moduler får ni inte bara större lokaler, utan fräscha, funktionella rum att trivas i. Kontakta oss idag!

Kontakt

Box 4027
169 04 Solna
Besök: Rosenborgsgatan 12

Org.nr: 556053-2888

08-623 54 70
info.se@cramoadapteo.com

LinkedIn